2017. szeptember 4., hétfő

Royal Club Hotel**** - Hosszú hétvége Visegrádon

Nyár végén készültünk egy hosszú hétvégét a Dunakanyarban tölteni, és mindenképp olyan szállodát kerestünk, aminek rossz idő esetén van wellness részlege, csendes és családbarát. Hosszas válogatás és értékelés-olvasgatás előzte meg a döntést, nem tudom ki hogyan van vele, de személy szerint nagyon szeretjük a különböző portálokat e célból böngészni. A választásunk végül a programlehetőségek miatt végül Visegrádra, az ár-érték arány és a pozitív minősítések miatt pedig a Royal Club Hotel****-re esett.



A szálloda könnyen megtalálható és megközelíthető, a 11-es út mellett, de ki is van táblázva már a Visegrád táblát követően. A hotel annak ellenére sem zajos, hogy nincs messze az úttól és sem kerítés, sem egyéb zajfogó nem került elé. Kicsit szokatlan is volt elsőre, hogy az út mellett van a parkoló és attól beljebb minden nélkül a hotel, de nem zavaró egyáltalán. A recepción dolgozó hölgyek mind becsekkoláskor, kijelentkezéskor, vagy kérés-kérdések esetén nagyon kedvesek, segítőkészek, nyugodtan fordulhat hozzájuk az ember, anélkül, hogy azon kellene morfondírozni, vajon jó hangulatban csípi-e el őket.

Bár eddig mindig négyen utaztunk (két felnőtt + egy felnőttkorú, valamint egy 10 esztendős gyermek) és két egymás melletti szobában szálltunk meg, ez most egyéb kötelezettségek miatt nem jött össze. Maradt hát a papa-mama-gyerek hármas és az egy szobában, pótágyon való elhelyezés. A szoba elhelyezkedése tökéletes, hátsó, zöldövezeti részre néző nagy erkéllyel, az erkélyen székkel, ami teregetésre is alkalmas :)
Maga a belterülete kényelmes, tágas még három embernek is, nagy franciaággyal, a bejárattól jobbra pedig egy mini konyha széles étkező pulttal, mikróval, vízforralóval, főzőlappal felszerelve. A szoba jól beárnyékolható, sötétíthető, ami nekem elég fontos, mert világosban nem tudok aludni. Ja, és persze légkondicionált is. Egyetlen negatívumként a párnák minőségét tudnám említeni, lehet, hogy csak nekem ez a vesszőparipám, de borzasztóan ki tudok merülni, ha nem elég, hogy idegen helyen kell aludnom, hanem még az ágynemű sem klappol. A fekvőfelülettel semmi baj nem volt, viszont a nyakam reggelre teljesen beállt, mert a párnahuzatban egy összecsomósodott, lapos valami funkcionált és az sem segített rajta túl sokat, hogy második naptól rátettem a kispárnát. A kialvatlan vendég viszont nyűgös vendég, úgyhogy lehet, hogy erre érdemes lenne nagyobb figyelmet fordítani hosszú távon.

Az épületben a kinti teraszon és a belső étkezőben is lehet falatozni, a  reggeli gazdag választékkal mindig meleg fogásokat is kínált, hideg üdítőkkel, sokféle teával, kávéval, amitől fölébredni viszont nem fogunk... A vacsora minősége jó, finoman főznek, viszont túl sokféle ételkülönlegességre ne számítsunk. A kiszolgálás udvarias, bár picit lassú volt. Nem a hotel hibája, hanem összességében utálom a magyar szállodáknál, hogy jól bevett szokás szerint a vacsorához még egy kancsó csapvizet sem tesznek az asztalra, hanem igen is vedd meg az ásványvizet legalább, ha nem akarsz megfulladni egy szárazabb falatban. Nagyon rühellem a rám erőltetett dolgokat, úgyis rendelek magamnak egy pohár bort, üdítőt, vagy koktélt ha szeretnék, fölösleges eképpen lehúzni az embereket.

A wellness részleg egy ekkora szállodához képest teljesen kielégítő. Egy beltéri feszített víztükrű medence, egy gyermekmedence, egy melegvizes hidromasszázs medence és a szaunáknál egy Kneipp -taposó biztosít kikapcsot, bár azt is meg kell jegyeznem, hogy a három ott található szaunából, melyből egy infraszauna, csupán ez és egy kis méretű finn működött, ami így persze folyamatosan tele volt. Ami nagyon tetszett az a külső feszített víztükrű úszómedence, amelyben késő este a csillagos ég alatt külön élmény az úszás, a másik pedig, hogy a wellness szolgáltatások felnőttek számára este 23 óráig elérhetőek.



Összességében elmondható, hogy kellemes három napot töltöttünk el ott, kedves, segítőkész személyzettel egy igényes, családbarát szállodában. Picit lehangoló volt a klubszobában a 100 éves használhatatlan ping-pong ütő és a szintén üzemképtelen darts, no de ne legyünk mindig maximalisták :)




Visegrád egyébként csodálatos, és annyi élménnyel lettünk gazdagabbak, hogy az egy kisregényt is kitöltene. Negatív, vagy rossz tapasztalattal nem is találkoztunk, kivéve talán a Fellegvárat, ahol rengeteget kell várni, drága és a parkolójában konkrétan földtől elrugaszkodott árakkal húzzák le a turistákat pl. 700.-os Piros Arannyal :(

***

P.S: Most olvastam a honlapon a hírt, mely szerint a szálloda 2017 nyarán egy nagyon magas színvonalú “hotelközösség” részévé vált, ugyanis megkapta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, valamint a Hotelstars Union-nak a 4* Superior minősítését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése