Hozzávalók:
- 10dkg liszt
- 20 dkg dió
- 6 tojás
- 25dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1/2 kk fahéj,1/4 kk mézeskalácsfűszer
- 10dkg étcsokoládé
- 20dkg baracklekvár
- 10dkg tortabevonó
Az étcsokit megolvasztjuk,félre tesszük hűlni.A dió egyik felét ledaráljuk,a másikat kisebb darabokra vágjuk.,öszzekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük.A vajat a cukorral habosra kavarjuk,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,és a langyos csokoládét.A tojáshab 1/3-át a masszához adjuk,majd a lisztet és maradék habot apránként egy fakanállal belekavarjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.A baracklekvárt mikróban felforrósítjuk,majd a forró sütire kenjük.Hagyjuk kihűlni,majd felolvasztjuk a tortabevonót és a sütire kenjük.
/Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése