2010. február 10., szerda


Zserbó ízű brownie


Hozzávalók:
  • 10dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 6 tojás
  • 25dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 kk fahéj,1/4 kk mézeskalácsfűszer
  • 10dkg étcsokoládé
  • 20dkg baracklekvár
  • 10dkg tortabevonó
Az étcsokit megolvasztjuk,félre tesszük hűlni.A dió egyik felét ledaráljuk,a másikat kisebb darabokra vágjuk.,öszzekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük.A vajat a cukorral habosra kavarjuk,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,és a langyos csokoládét.A tojáshab 1/3-át a masszához adjuk,majd a lisztet és maradék habot apránként egy fakanállal belekavarjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.A baracklekvárt mikróban felforrósítjuk,majd a forró sütire kenjük.Hagyjuk kihűlni,majd felolvasztjuk a tortabevonót és a sütire kenjük.

/Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése