2011. július 22., péntek

Az olvasás 7 hetéből a harmadik - Avagy: Kit szeressek legközelebb?


S eljövén Az Olvasás 7 hetéből a harmadik... s hozván magával megfogalmazhatatlan gondolatokat..:))
Tényleg így van, mert 1. holnap lesz a párom szülinapja és fejben már ott tartok, hogy megvan-e minden az ünnepi menühöz, kapok-e még koktélkanalakat, ott, ahol mondták, stb. tehát fejben sem akar nagyon összeállni ez a post, és be kell lássam nem vagyok egy William Faulkner, aki azt mondta "Csak akkor írok, ha ihletett vagyok. Szerencsére minden reggel 9-kor vagyok ihletett.";
2. a felsorolt témákat végigzongorázva magamban, mindegyiket úgy elnyújtanám, hogy ha rétes lenne, örülne a család. Főleg azért, mert többet közölük túl szubjektívnek, túl személyesnek, vagy túl ambivalensnek találok. Itt van pl. a filmadapatáció...a kedvenc blogger....huhhh....Szóval Mi alapján is választom ki a következő olvasmányomat? ;)


Hát, már csak ha a blogom címére pislogunk is nagyjából sejteni lehet, hogy úgy 80%-ban mi teszi a választás okát:D Hát igen, a hangulatom, ami egy hatalmas hányadot képvisel. Néha van, hogy egy író, egy bizonyos könyve nagyon megtalál. Vagy történéstől függően odatalál. Akkor belevetem magam a sokadik könyvébe sorban, aztán egyszer csak elunom. Aztán, de nem sorrendben, itt vannak mindjárt a következők:

*mivel a blogom nem kifejezett könyvesblog, viszont másokét (hazaiakat és nem hazaiakat, de főleg molytársaimét) nagyon szeretem olvasgatni, ez is belejátszik a következő áldozat kiszemeléséhez. Fel tudják piszkálni a kíváncsiságomat rendesen...-pirul-..:)
*jó, tudom uncsi, de ott vannak a könyves áruházak hirdetései könyvajánlónak álcázva. Nem egy nagy dicsőség, de bizony történt már meg velem, hogy emiatt elcsábultam
*aztán a kedvenc írók téma. Amint meghallom, hogy jelenik meg új kötete, máris izgatottan pihegek. Jöhet!:)
*molyos értékelés is lehet ilyen nálam, vagy az ismerőseimé, vagy egyszerűen csak a moly.hu-n barangolva rábukkanok egy érdekes tűnő könyvre, akkor persze elolvasom az értékeléseit és ha nagyon megfog, akkor jöhet a könyv
*ha már molynál tartunk: molyos események :D A hozzám hasonló esemény-függő 'eventaholic'ok pontosan tudják, mekkora késztető erő tud lenni, hogy jelentkezel egy eseményre és még mindig nem olvastál a témába vágó könyvet...Ficereg, ficereg a kisördög...:)
*És végül be kell lássam nagyon sokszor van olyan is, főleg könyvtárlátogatás alkalmával, amikor a könyv talál meg engem. Valahogy ő választ. És mielőtt nagyon Zafón-os lennék, be is fejezem!:)
De aki tapsztalta, annak ugye úgysem kell mondanom mi ez, annak meg aki nem..hát annak hiába is magyaráznám;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése